Ekokunkun kierrätyskatsaus

Nykyään muotiteollisuudessa vaatteista tehdään lähes kertakäyttöisiä. Asiaa paheksuvat jopa vaatealaa lähellä olevat lakimiehet. Vaatteita voi myös valita kulutustietoisesti ja siten että ne kestävät jopa vuosia.

Ekokunkun seuraajat osoittautuivat gallupissa ahkeriksi kierrättäjiksi. Jopa 86% vie ongelmajätteet niille kuuluvaan kierrätykseen.

Suomalaiset ovat keskimäärin kuitenkin vielä huonoja kierrättäjiä. Esimerkiksi panttipulloja kierrätetään ahkerasti mutta muussa tavarassa ja jätteessä jäädään euroopan keskiverron alapuolelle. On kuitenkin hienoa huomata, että ekokunkun gallupissa ongelmajätettä sanoi kierrättävänsä jopa 86%.

Laadukkaan pitkäikäisen tuotteen voi hankkia halutessaan ja siten estää turhaa ylimääräistä kulutusta ja tuotantoa.
Ekokunkku pyrkii osaltaan lisäämään kierrätystietoutta. Ekokunkku pyrkii myös omilla palveluillaan eli kierrätyspalveluilla Pääkaupunkiseudulla auttamaan ihmisiä saamaan isommat ongelmalliset tuotteet oikeaan paikkaan vähällä vaivalla.
Kesäterveisin

Ekokunkku & Meri Peltonen